Zoals vorig jaar (14 augustus 2017) al aangekondigd is 2018 het jaar waarin DELTA-klanten de overstap maken naar volledig digitale tv en radio. Per 1 mei worden er vijf analoge zenders afgeschakeld. Vanaf 20 augustus kijken en luisteren DELTA-klanten alleen nog digitale tv en radio. Dat betekent dat alle klanten genieten van de beste beeld- en geluidskwaliteit. Tegelijkertijd wordt er extra ruimte gecreëerd op het netwerk. Met die extra ruimte is heel Zeeland klaar voor de digitale toekomst. 


Wat gaat er wanneer gebeuren?
Vanaf 1 mei zijn de tv-zenders ARD, ZDF, WDR, BBC 1 en TV 5 MONDE alleen nog digitaal te bekijken. Voor klanten die nog analoog kijken is het direct duidelijk dat ze de overstap nog moeten maken als ze alle zenders willen blijven bekijken. Dit doen we onder meer door die tv-zenders in te zetten als extra communicatiemiddel: op die 5 zenders krijgen klanten vanaf 1 mei informatie te zien over hoe ze kunnen overstappen naar digitaal. Vanaf 20 augustus kijkt en luistert iedereen alleen nog digitaal.


Nog niet digitaal? 
De afgelopen maanden zijn alle klanten veelvuldig geïnformeerd over de digitale mogelijkheden. Analoge klanten die niets willen missen van het zenderaanbod worden vanaf 22 maart per brief of e-mail geadviseerd om voor 1 mei de online-adviestool in te vullen of het stappenplan op papier. Op basis van de persoonlijke situatie krijgen klanten hierdoor de voor hun beste oplossing aangeboden en zo weet DELTA precies welke informatie klanten nog nodig hebben. Alle informatie over digitaal kijken en luisteren is te vinden op DELTA.nl/allemaaldigitaal.

Persoonlijke hulp!
Komt u er via de online tool niet uit kunt u altijd even bij ons in de winkel langskomen,wij kunnen over het algemeen zo zeggen wat u nodig heeft.U schrijft het type tv op wat u heeft en wij zoeken voor u uit of deze digitaal geschikt is.

Waarom naar digitaal?
Ieder jaar neemt het dataverkeer via het DELTA-netwerk met 40 procent toe en die groei zet de komende jaren door. Vanwege de snel groeiende vraag naar meer digitale bandbreedte en hogere internetsnelheden plaatst DELTA op 15.000 locaties in het netwerk nieuwe apparatuur (

  • Steeds meer mensen tv kijken via internet (oa. Netflix, Youtube, NPO Gemist en RTL XL);
  • Er steeds meer vraag is naar extra en flexibele tv-pakketten met hoge beeldkwaliteit (HD-zenders);
  • Steeds meer apparaten in huis gebruikmaken van internet waardoor het internetverkeer toeneemt;
  • Steeds meer internetcapaciteit nodig is omdat veel vaker data wordt opgeslagen in de ‘Cloud’.