Diverse RTL zenders gaan verdwijnen bij Canal Digitaal

RTL themazenders gaan verdwijnen bij Canal Digitaal.

In diverse media is te lezen dat per 1 oktober 2022 enkele themazenders van Canal Digitaal zullen verdwijnen uit het zenderaanbod. Het gaat hier om de zenders RTL Lounge, RTL Telekids en RTL Crime.

De eigenaar van RTL Nederland gaat meer en meer over op online tv en daardoor wordt de doorgifte van de RTL zenders, lineair, steeds duurder.
Het ziet ernaar uit dat de andere RTL zenders zoals RTL4, RTL 5, RTL7, RTL8 en RTLZ wel in het zenderaanbod blijven.

Er zal echter wel een beperking komen voor wat betreft het opnemen van deze programma's middels Cloud PVR.
Zo kun je de programma's nog wel 7 dagen terugkijken via de guide maar opnemen in de Cloud zal niet meer lukken.

Terugkijken van RTL programma's blijft wel mogelijk bij videoland. Een abonnement op deze streamingdienst kost op dit moment €5 per maand.

  er     08-09-2022 19:23     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Willy -  07-01-2023

Ik baal als een stekker dat rtl crime uit het pakket is gehaald. Ze hebben het monopoli en maken het pakket steeds duurder maar minder leuke kanalen Hopelijk snel andere aanbieders voor schotelkijkers.

 Marian -  09-10-2022

Ik woon in grensgebied en v.a. 2009 van schotel afhankelijk. Al mijn favo zenders verdwijnen bij CD. Ik ga zeker op zoek naar alternatief nu!! Echt niet fijn dit!

 Deejay -  05-10-2022

Nou echt balen,kijk al jaren iedere zaterdagavond naar 4 afleveringen van Baantjer op tal crime. Ben ik erg fan van. RTL crime en lounge zijn nu van de schotel gehaald. Toch maar ff kijken of blijf bij CanalDigitaal.