Geen "Blokken" of "Thuis" meer via BVN in het buitenland.

Geen Satellietzender BVN, voluit "het Beste van Vlaanderen en Nederland", stopt er deze zomer mee in zijn huidige vorm. Vanaf 1 juli zal de zender geen VRT-programma's meer uitzenden, maar enkel nog programma's van de Nederlandse publieke omroep. Dat is een beslissing van de Vlaamse regering, die de middelen die nu naar de satellietzender gaan anders wil investeren. Vlamingen in het buitenland kunnen vanaf 1 juli voor het VRT-aanbod terecht op VRT NU, VRT NWS en de VRT radio-apps.
 

BVN stopt er niet volledig mee: de publieke tv-zender gaat vanaf 1 juli verder met een volledig Nederlandse NPO-programmering, voor Nederlanders die niet in Nederland wonen. Vlaamse programma's, zoals "Thuis", "Blokken" of "Het journaal" zijn dan niet meer via BVN te vinden. De naam BVN blijft wel bestaan en staat vanaf 1 juli voor "Beste Van NPO".

BVN blijft in een belangrijk deel van de wereld via de satelliet beschikbaar, en wereldwijd via de website en de BVN-app. Enkel de samenwerking met de VRT wordt afgebouwd, omdat de Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) een andere digitale strategie wil voor de VRT. Het huidige samenwerkingsakkoord met BVN wordt dus niet verlengd: de samenwerking met de Nederlandse openbare omroep verloopt in de toekomst "onder een andere vorm". 

“Met respect voor de keuze van de Vlaamse minister van Media gaan we op constructieve manier uit elkaar. We kijken terug op een zeer prettige samenwerking”, zegt Frans Klein, voorzitter van het BVN-bestuur. 

  er     07-04-2021 21:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.