Rechten Formule 1 vanaf volgend jaar bij Viaplay

Rechten Formule 1 vanaf volgend jaar bij Viaplay

Ziggo sport verliest rechten Formule 1
De Formule 1 is vanaf volgend jaar voor drie jaar lang exclusief te zien via de nieuwe streamingdienst Viaplay. Per raceseizoen zullen nog wel zes races gratis te zien zijn. Dit is inmiddels door zowel de nieuwe eigenaar van de rechten, de Nordic Entertainment Group als het bedrijf achter de Formule 1 bevestigd.

Overeenkomst voor drie jaar.
Zoals eerder al aangegeven heeft de Formule 1 een overeenkomst van drie jaar gesloten met de Nordic Entertainment Group (NENT Group) voor het uitzenden van de races in Nederland. NENT Group gaat de Formule 1 aanbieden via haar streamingdienst Viaplay. Deze dienst kom in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar. Viaplay is momenteel beschikbaar in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Estland, Letland en Litouwen. In augustus volgt de lancering in Polen en eind 2021 in de VS.

Zes races gratis.
In Nederland zal Viaplay alle Formule 1-races tussen 2022 en 2024 live uitzenden, inclusief elke kwalificatiesessie en vrije training.

Elk jaar wordt de Grand Prix van Nederland gratis live uitgezonden in Nederland. Viaplay zal bovendien in totaal zes races beschikbaar stellen om gratis te bekijken, waaronder de Nederlandse Grand Prix en een pakket met hoogtepunten van alle evenementen.

Wat de abonnementsprijzen gaan worden zal de komende periode duidelijk moeten worden.

bron: Mediamagazine


 
  er     25-05-2021 21:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.