Blog

Let op! frequentie wijziging

  er     26-05-2024  

Let op! frequentie wijziging Canal Digitaal heeft afgelopen week enkele frequentie wijzigingen gedaan. De meeste satellietontvangers hebben automatisch de nieuwe zenderlijst met de juiste instellingen geladen. Er zijn echter ook ontvangers die dit niet automatisch gedaan hebben. Deze ontvangers kunnen handmatig opnieuw ingesteld worden. Hier vindt u meer informatie voor diverse ontvangers: Zenderlijst Inladen | Canal Digitaal Komt u er niet uit dan kunt u ons een e-mail sturen om een afspraak te maken. Sommige schotels op campers, caravans etc. maken ook gebruik van deze frequenties. Wij adviseren om te controleren of uw schotel de Astra 3 nog kan vinden en of de zenderlijst nog aangepast moet worden voordat u er mee op pad gaat. Kan de schotel Astra 3 niet vinden dan is het verstandig om uw stuurunit te voorzien van nieuwe software. U kunt natuurlijk ook een afspraak met ons maken zodat wij uw systeem weer up to date kunnen maken.  

Lees meer

Teleco Voyager Digimatic

  er     07-03-2024  

Teleco Voyager Digimatic Wil je een eenvoudig te bedienen handmatige schotel op je camper of caravan dan is de Digimatic een perfecte oplossing. De Teleco Digimatic is een handbediende schotel die is uitgerust met een hellingshoekmeter en wordt geleverd met een digitale satfinder (DSF90E). Hierdoor is het erg eenvoudig om de gewenste satelliet te vinden. Je kiest de gewenste satelliet en stelt de juiste hellingshoek in (af te lezen op het display). Daarna draai je met de schotel totdat je het signaal hebt gevonden. Inbegrepen bij elke Voyager Digimatic set: • Voorgemonteerde schotelantenne     • Universele LNB • Digitaal satfinder  DSF90E/HD vanaf €729 (65cm schotel) Wij kunnen deze schotel ook installeren op camper of caravan.  

Lees meer

Welke schotel kies ik voor mijn camper of caravan.

  er     07-03-2024  

Welke schotel kies ik voor mijn camper of caravan. Je wilt onderweg graag tv kijken. Waar moet je dan rekening mee houden als je een schotel op je camper of caravan wilt? Er zijn eigenlijk 3 dingen die belangrijk zijn. 1.  Kies je voor een automatische of een handbediende schotel. Een  automaat  is makkelijk om dat je zelf de satelliet niet hoeft te zoeken maar is duurder in aanschaf dan een handbediende.   Handbediend  zijn er al sets (recreatieset) vanaf €209. Voor automatische schotels moet je rekenen vanaf €1399 excl. installatie. 2.  Het formaat van de schotel. De meest voorkomende formaten zijn 65 en 85 cm. Ga je naar Zuid Europa (Spanje, Portugal) dan is een 85 cm  schotel met skew  aan te bevelen. Wil je weten hoe groot je schotel moet zijn op jou vakantieadres dan kun je ook kijken op de Footprint van de satelliet (bijv. Astra 3) die je wilt ontvangen. 3.  Kies je voor een tv met ingebouwde ontvanger of een losse satellietontvanger.  Heb je al een tv (zonder ingebouwde ontvanger) dan kun je kiezen voor een losse  ontvanger met smartkaart.  nadeel hiervan kan zijn dat je met 2 afstandsbedieningen moet gaan werken.  Bij een (smart)  tv met ingebouwde ontvanger   gebruik je 1 afstandsbediening en plaats je een ci module in de tv voor je abonnement (Canal Digitaal of TVVlaanderen).

Lees meer

De nieuwe Avtex smart TV's

  er     17-02-2024  

De nieuwe Avtex smart TV's De nieuwe tv's van Avtex zijn voorzien van zowel DVB-T/T2 als DVB-S/S2 tuners. Ze hebben fastscan voor Canal Digitaal en TVVlaanderen. Doordat deze tv's voorzien zijn van smart kun je ook gebruik maken van populaire apps zoals Netflix, YouTube etc. Ze zijn erg geschikt voor recreatief gebruik omdat er een stabilisator in de tv zit. Daardoor kun je hem rechtstreeks op een 12 of 24 volt spanning aansluiten zonder risico. Een 12 volt aansluiting wordt meegeleverd. Avtex levert deze tv's in diverse formaten tot wel 32 inch.  

Lees meer

Zelf aan de slag met zonnepanelen.

  er     19-12-2023  

Zelf aan de slag met zonnepanelen. Zelf aan de slag met zonnepanelen. Wilt u zelf een zonnepaneel op uw camper of caravan installeren maar weet u niet wat u nodig heeft dan hebben wij daar doe het zelf pakketten voor. Het pakket bestaat uit: - Een zonnepaneel met 0.5mtr kabel en mc4 connectoren. - Spoilers. - 5 mtr zwarte en rode solarkabel met mc4 connectoren. (van het paneel naar de laadregelaar) - 5 mtr twinflex kabel 4mm2. (van de laadregelaar naar de accu) - Victron smartsolar MPPT laadregelaar. - Dakdoorvoer. - Dekalin lijmkit set + activator + handschoentjes + schoonmaakdoekje.

Lees meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons via 0115 530 530
Vanuit het buitenland 0031 115 530 530