Hoe vervang ik een lnb? Hoe vervang ik een LNB?

Allereerst, wat is een lnb?
De lnb is, simpel gezegd, de ontvangstkop op de schotelantenne. De lnb zorgt ervoor dat het ontvangen signaal van de satelliet omgezet wordt van hele hoge frequenties naar lagere frequenties die verwerkt kunnen worden door de satellietontvanger.
De lnb werkt op een spanning van 13 of 18 volt die wordt voorzien door de ontvanger.
Het kan voorkomen dat een lnb slechts nog een deel van de zenders nog doorgeeft of dat een lnb spontaan kapotgaat, het is en blijft elektronica hè.
Als deze defect is dan zal de satellietontvanger de melding “no signaal”, “geen of slecht signaal” of iets dergelijks aangeven.

Het vervangen van een lnb is niet zo moeilijk. Zet eerst de satellietontvanger helemaal uit (stekker eruit). Zo zorg je ervoor dat er geen spanning meer geleverd wordt naar de lnb en kun je geen kortsluiting maken.
Nu kun je de f-connector (aansluiting van de coaxkabel op de lnb) voorzichtig losdraaien. Eventueel kun je een steeksleuteltje gebruiken.
Nu de lnb los is van de coaxkabel kun je hem losmaken van de schotel. Vaak zit hij vast met enkele schroeven.
Plaats nu de nieuwe lnb en draai de f-connector (coaxkabel) weer vast en maak hem waterdicht met bijv. vulkaniserende tape of vaseline.
Als alles goed gegaan is kun je nu weer kijken naar je favoriete programma.
 
  er     01-03-2023 16:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.