Waarom blijft mijn schotel rondjes draaien?

Waarom blijft mijn schotel rondjes draaien?

Veel campers zijn tegenwoordig voorzien van een automatische schotel. Deze zoeken, na een druk op de knop, zelf de gewenste satelliet en na een korte tijd kunt u tv kijken. Het richten van zo’n schotel wordt geregeld vanuit een zogenaamde stuurunit/blackbox. Deze stuurt de schotel aan en als deze de gewenste zoekfrequentie ontvangt zal hij de schotel daarop uitrichten

Het komt voor dat een automatische schotel niet stopt met zoeken en dus rondjes blijft draaien. Dit kan verschillende oorzaken hebben. We bespreken hier de belangrijkste.

 

  1. Ontbreken van gps-signaal. Er zijn schotels die gebruik maken van een gps-signaal. Als dit signaal niet gevonden wordt zal de schotel ook niet kunnen zoeken. Geef de schotel even tijd om het signaal op te vangen. Dit kan enige tijd duren. Daarna zal de schotel weer goed functioneren.

 

  1. Er is geen vrij zicht. Sta je bijvoorbeeld achter een gebouw of bomen dan kan de schotel het satellietsignaal niet opvangen. Daardoor kan de stuurunit niet afstemmen op de gevraagde frequentie en zal de schotel blijven draaien. Zoek in dat geval naar een plek waar het zicht naar de satelliet wel vrij is.

 

  1. De zoekfrequentie is niet goed ingesteld. Zoals gezegd maakt de stuurunit gebruik van een zoekfrequentie. Als deze is gewijzigd of niet goed is geprogrammeerd dan kan de gevraagde satelliet niet gevonden worden. Door het programmeren van de juiste zoekfrequentie is dit probleem opgelost. Vaak kun je de stuurunit programmeren met behulp van een usb-stick of  met een smartphone of tablet via bluetooth. Kunt u dit niet zelf dan kunnen wij u daarbij helpen.

 

  1. Een kapotte LNB, coaxkabel of stuurunit. Het komt ook voor dat er andere onderdelen van de schotelantenne kapot zijn. Door deze te vervangen kun je uitsluiten waar het probleem zit. Mochten de eerdergenoemde oplossing niet werken, zou je een afspraak kunnen maken met ons om de problemen op te lossen.

 

  er     03-03-2023 21:15
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons via 0115 530 530
Vanuit het buitenland 0031 115 530 530