Waarom blijft mijn schotel rondjes draaien?


Waarom blijft mijn schotel rondjes draaien?

Veel campers zijn tegenwoordig voorzien van een automatische schotel. Deze zoeken na een druk op de knop zelf de gewenste satelliet en na een korte tijd kunt u tv kijken. Het richten van zo’n schotel wordt geregeld vanuit een zogenaamde stuurunit/blackbox. Deze stuurt de schotel aan en als deze de gewenste zoekfrequentie ontvangt zal hij de schotel daarop uitrichten 
Het komt echter voor dat de automatische schotel niet stopt met zoeken en dus rondjes blijft draaien. Dit kan verschillende oorzaken hebben. We zullen de belangrijkste hier bespreken. 

 
    1. Ontbreken van gps-signaal.Er zijn schotels die gebruik maken van een gps-signaal. Als dit signaal niet gevonden wordt zal de schotel ook niet kunnen zoeken. Geef de schotel even tijd om het signaal op te vangen. Dit kan enige tijd duren. Daarna zal de schotel weer goed functioneren. 
 
    1. Er is geen vrij zicht. Sta je achter een gebouw of bijvoorbeeld bomen dan kan de schotel het satellietsignaal niet opvangen. Daardoor kan de stuurunit niet afstemmen op de gevraagde frequentie en zal de schotel blijven draaien. Zoek een in dat geval een andere plek waar het zicht naar de satelliet wel vrij is.
 
    1. De zoekfrequentie is niet goed ingesteld. Zoals gezegd maakt de stuurunit gebruik van een zoekfrequentie. Als deze is gewijzigd of niet goed is geprogrammeerd dan kan de gevraagde satelliet niet gevonden worden. Door het programmeren van de juiste zoekfrequentie is dit probleem opgelost. Vaak kan dit programmeren met behulp van een usb-stick of via bluetooth. Kunt u dit niet zelf dan kunnen wij u daarbij helpen. 
 
    1. Een kapotte LNB, coackabel of stuurunit.Het komt ook voor dat er andere onderdelen van de schotelantenne kapot zijn. Door deze te vervangen kun je uitsluiten waar het probleem zit. Mochten de eerdergenoemde oplossing niet werken, zou je een afspraak met ons kunnen maken om de problemen op te lossen 
  er     03-03-2023 21:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.